23. novembra održano je javno slušanje povodom predstavljanja strucnoj javnosti Nacionalnog programa za očuvanje i unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava stanovništva Srbije u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Ponosni smo na svoje učešće u radnoj grupi i doprinos radnom dokumentu kao i činjenici da smo prepoznati od strane Ministarstva za zdravlje R. Srbije i UNFPA-a kao NVO lideri u oblasti reproduktivnog zdravlja i prava.

As of May 8th, following Governing Council, SRH Serbia has become a Full Member of the IPPF! We are proud and delighted to be presented with such a tremendous and responsible task and thank all of our volunteers, members of EB and staff who have widely contributed over the years to our growing and becoming strong and eloquent on reproductive health and rights!! Full speed ahead!"

Imajući u vidu sve prisutnije i glasnije političke struje koje se zalažu za zabranu abortusa, kako u Evropi, tako i u regionu, SRH Srbija je, insistirajući na tome da je pravo na bezbedan abortus neotuđivo žensko ljudsko pravo, objavila online izdanje "Bezbedan abortus: tehnički i regulatorni priručnik za zdravstvene sisteme". Priručnik možete pročitati i/ili preuzeti na: 
https://issuu.com/draganas/doc

Mreža Žene protiv nasilja, Autonomni ženski centar i Žene u crnom pozivaju građanke i građane na protest protiv femicida u Srbiji. Protest će biti održan u sredu, 18. maja, sa početkom u 17h, na Trgu republike u Beogradu. Istog dana protestovaće i ženske organizacije u Novom Sadu, Kraljevu, Kruševcu i Leskovcu.
Više na https://www.facebook.com/events/1142234545796689/